Menú Tancar

SALUT

Situació

Les principals problemàtiques que s’han identificat en matèria de salut, giren entorn de la cobertura de l’atenció primària, la salut mental i l’estil i qualitat de vida de la ciutadania.
Partint de la premissa que el concepte de salut ha evolucionat al llarg del temps amb el desenvolupament humà que l’OMS va definir el 1946 salut com “un estat complet de benestar físic, mental i social, i no solament l’absència d’afeccions o malalties” es considera com acció prioritària i fonamental, establir mesures que promoguin la prevenció de patologies no només a nivell individual, sinó també col·lectives i extrapolar-les a la dimensió de salut pública.

Propostes

1. Atenció especialitzada en matèria de salut.

1.1. Recolzar i vetllar per la construcció del tercer Centre d’Atenció Primària (CAP).

1.2. Proposar un dispensari més ampli d’especialitats mèdiques.

1.3. Fer pressió a través de la taula de Salut per tal de dotar d’un nou centre de salut mental amb una major cobertura per als pacients i els familiars amb servei d’urgències.

1.4. Potenciar l’equip de psicòlegs.

1.5. Implementar un metge de capçalera a cada barri amb servei bàsic primari, ubicant-lo en associacions veïnals, casals o instituts.

1.6. Crear una aplicació per a mòbil de salut interactiva (per consultes, informació, demanar cita, etc.).

2. Executar un Pla de Salut Comunitària.

2.1. Crear el Punt de la Dona a cada CAP. Especialitzat p. ex. en l’atenció psicològica davant situacions de violència de gènere en la vida diària, en la vida laboral i en l’àmbit sanitari.(Dona i salut)

2.2. Crear el programa Joves amb petjada, un programa de conscienciació del jovent sobre la drogodependència, consistent en l’ensinistrament de gossos (propis i/o en situació acollida) en combinació amb xerrades de testimonis de persones que han seguit un programa de desintoxicació, i l’assessorament de col·lectius especialitzats (Energy Control)

2.3. Organitzar xerrades divulgatives a centres educatius i sanitaris sobre: la síndrome d’alcohol fetal (SAF), malalties relacionades amb l’alimentació (bulímia, anorèxia…), bon ús de medicaments, etc. per a potenciar la prevenció en l’àmbit de les addiccions.

2.4. Aprofitant l’existència d’hípiques properes, impulsar l’equinoteràpia com un recurs terapèutic amb valor afegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
ES CA