Menú Tancar

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Situació

L’actual programa de participació ciutadana de Castelldefels se centra bàsicament en dues formes d’actuació sense transcendència per a la vida de la ciutadania, el programa l’Alcaldessa t’escolta, i les audiències públiques. Accions de maquillatge del govern municipal que no serveixen  en realitat per fomentar la participació dels ciutadans i ciutadanes a la nostra ciutat.

Constatem la necessitat d’implementar noves polítiques de Participació Ciutadana, que en molts aspectes de la vida quotidiana de la població de Castelldefels, i en especial en tot allò que fa referència a les grans accions i les actuacions rellevants en qualsevol eix temàtic (urbanisme, serveis socials,  economia, cultura, esports, gent gran…) i  és per aquest motiu que considerem imprescindible dotar de  veu  i de vot a la ciutadania de Castelldefels i impulsar altres tipus de mesures proactives que facilitin i fomentin la participació. Millorar la participació ciutadana és possible amb la participació de tots els treballadors i les treballadores municipals, per la qual cosa, independentment de la força política que governi, cal apoderar a l’equip de tècnics municipals per a establir vincles més forts i productius amb la ciutadania.

Propostes

1. Implementar un pla de transparència efectiu i millorar la informació de l’Ajuntament i la comunicació amb la ciutadania.

2. Fer pública l’agenda de l’alcalde i els regidors.

3. Introduir els avantatges d’internet i les noves tecnologies, així com aprofitar les eines ja existents, en concret l’eina Castelldefels Participa, amb l’objectiu de millorar la informació i com a eina principal per interactuar amb la ciutadania.

4. Incrementar substancialment la participació ciutadana, mitjançant un assessorament extern i professionalitzat per millorar la comunicació, que garanteixi que  la informació arriba a la ciutadania.

5. Promoure consultes ciutadanes per aquelles qüestions que incideixen sobre temes importants de la ciutat i per a la ciutadania, amb el compromís, com a mínim, d’una consulta anual.

6. Augmentar la freqüència de les Audiències Públiques.

7. Crear una secció de participació ciutadana al Butlletí Municipal.

8. Crear l’Assemblea de Barri per a facilitar la participació directa dels veïns i de les veïnes, i per a fomentar els debats en els temes d’interès i recollir les propostes per a  traslladar-les  als plens municipals.

9. Crear el Consell Municipal de la República, com exercici de sobirania i involucrar al màxim possible de ciutadania, celebrar debats i conferències que convidin a la participació ciutadana de Castelldefels en el futur procés constituent de la República Catalana.

10. Proposar i potenciar les Assemblees Comarcals de la República amb l’objectiu d’agrupar les propostes territorials de país.

11. Garantir que un percentatge significatiu del pressupost de la població de Castelldefels sigui participatiu i que cooperin tots els barris de Castelldefels, amb l’interès de potenciar la participació ciutadana entre els diferents barris de la nostra ciutat i millorar el consens i les condicions d’igualtat.

12. Promoure el diàleg a peu de carrer amb mediadors, Racons del diàleg i apoderar a les persones anònimes que hi vulguin participar.

13. Despolititzar les associacions de veïns i veïnes.

14. Facilitar l’accés dels ciutadans a la informació derivada de les taules sectorials municipals, de la Federació de Barris, de les Associacions i vetllar per a la transparència d’informació que es facilita a la ciutadania.

15. Promoure el voluntariat  com a eina de vinculació entre els veïns i veïnes i evitar el risc d’exclusió social.

16. Renunciar a les dietes com a regidors en el cas d’aconseguir representació al consistori.

17. Promoure debats amb temàtiques diverses per als joves, en format anònim: “Confessions anònimes, confessions valentes.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
ES CA