Menú Tancar

El canvi de guió que no t’expliquen

Davant la invisibilització incomprensible i injusta que s’està donant a Castelldefels per la República per part dels mitjans de comunicació – extrapolable també a Primàries Catalunya- exposem la següent reflexió.

Aquest projecte s’inicia amb un fet tan senzill però tan decisiu com la primera persona que fa uns mesos va pensar que potser “això de les Primàries” s’havia de fer a #Castelldefels, que el nostre municipi es mereixia una nova opció política: innovadora, transversal, transparent i republicana. A dia d’avui comptem amb diferents comissions (comunicació, promoció, finançament…etc) que han treballat de manera autònoma i coordinada des del primer dia per a que Castelldefels per la República hagi passat de ser una idea a una realitat. Una realitat on hi participen ciutadanes i ciutadans que se’ls hi ha quedat curt penjar-se l’estelada al coll i han decidit assumir la responsabilitat de treballar pel futur del seu municipi i del seu país. Parlem de gent de diverses edats, orígens, professions, sensibilitats i ideologies, però amb l’objectiu comú de construir sinergies per a fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Malauradament, no hem vist publicat CAP titular al respecte.

El silenci dels mitjans, davant d’un esdeveniment tan extraordinari i genuí com Primàries Catalunya, comença a ser indignant i mancat de tot tipus de justificació. S’està canviant la història de la política d’aquest país des del moviment municipal però seguint “l’agenda setting”  es prefereix donar més cobertura p.ex. a un estrat polític que emet un discurs distorsionat sobre la realitat de la societat catalana. Ja són més de 50 municipis arreu de Catalunya on s’ha decidit seguir l’estela de la capacitat l’autoorganització que vam demostrar tenir l’1 d’octubre.

A Castelldefels, el nostre equip s’ha mobilitzat per tal de donar espai a aquell electorat que vol trencar amb el marc polític actual i apostar per una regeneració del sistema democràtic, tot començant per la confecció de les llistes electorals a través d’unes primàries obertes a la ciutadania. S’ha arribat a treballar de manera tan intensa que, fins i tot, vam tenir l’honor d’acollir l’acte nacional de presentació de candidatures guarnit del prestigi de la figura de l’Aamer Anwar al Teatre Plaza de la nostra ciutat. Un èxit com aquest és extrapolable a tot el moviment de Primàries Catalunya en el seu conjunt. Malauradament, vam comptar amb una cobertura mínima per part dels mitjans. Quina explicació hi ha darrere d’aquesta limitació per a poder participar en igualtat de condicions vers la resta de candidatures per a les Municipals 2019?

Des de Castelldefels per la República continuem remant per a bastir un programa electoral on les propostes dels/les electors/es no queden eclipsades per jerarquies de cap partit. Dia a dia, d’assemblea a assemblea, superant obstacle rere obstacle. Castelldefels per la República és la prova fidedigna de que l’èxit és qüestió d’actitud i ep, ens estem ensortint! Resulta molt satisfactori veure la il·lusió i les ganes amb la que gent del carrer posa en marxa el seu talent i creativitat en un projecte comú. És per això que cada dia estem més convençuts/es de que anem pel bon camí. Tot tenint l’objectiu de que en un futur puguem tenir la satisfacció d’haver fet tot el possible per a assolir la República. Si aquestes paraules no remouen consciències potser caldria replantejar-nos el model de país i societat que volem pels que hi som i pels que hi seran.

1 Comment

  1. Quim

    No us estranyi que els partits que controlen els mitjans de comunicació no donin peixet als que els volen fer la competència i treure vots.
    I més si son partits extraparlamentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
ES CA