Menú Tancar

ECONOMIA, COMERÇ I TURISME

Situació

D’un temps ençà, cada cop més, els municipis catalans juguen a favor de donar impuls a una altra forma de fer que conjuga l’activitat econòmica, l’arrelament local i la transformació social a partir d’una economia centrada en la sostenibilitat de la vida i la resolució equitativa de les necessitats humanes. Amb aquests objectius, ens volem sumar al canvi i participar de l’impuls a la democràcia econòmica local del nostre municipi.
Pel que fa al comerç i davant l’increment de grans superfícies i de centres comercials que ha experimentat Castelldefels en els darrers anys, en detriment del comerç local, tradicional i de proximitat dels barris, cal escoltar al petit i mitjà comerç i proposar mesures per afavorir-lo.
D’altra banda, l’atractiu turístic de Castelldefels ha d’anar més enllà de la seva proximitat amb Barcelona, la platja i l’oci nocturn. Considerem que cal estudiar des d’una perspectiva més innovadora el que el nostre municipi pot oferir als seus visitants.

Propostes

1. Realitzar campanyes de conscienciació sobre el model d’Economia Circular: passar del model lineal de produir, consumir i llençar al de reduir, reutilitzar, reciclar que ajudin a realitzar el canvi socioeconòmic que necessita la nostra ciutat.

2. Impulsar programes municipals d’economia social per tal de generar circuits d’ocupabilitat dins l’economia local; donant suport econòmic, tècnic i formatiu a col·lectius específics per a què puguin incorporar-se en condicions d’equitat (dones, nouvinguts, aturats, majors de 45 anys i joves en risc d’exclusió social).

3. Incentivar la col·laboració entre pimes i autònoms que operin amb criteris de responsabilitat social, de manera que el teixit econòmic de proximitat esdevingui subjecte del canvi.

4. Proposar mesures de fiscalitat favorables per a incentivar a les empreses perquè adoptin criteris eco-sostenibles (reducció taxes, subvencions, incentius i beneficis fiscals) i d’impacte social positiu.

5. Promocionar la Banca Ètica, que inverteix en programes socials i mediambientals i que facilita l’accés a microcrèdits socials.

6. Potenciar l’activitat de viver de projectes col·laboratius.

7. Estudiar la introducció de bonificacions, exempcions i reduccions a l’impost a la plusvàlua municipal, amb l’objectiu de respectar els principis d’equitat i justícia econòmica.

8. Organitzar periòdicament d’un mercat local i de pagesia proximitat on oferir productes ecològics i a granel.

9. Dotar d’un centre logístic de mercaderies local des d’on centralitzar i distribuir les comandes d’una manera més eficient i eco-sostenible. L’objectiu és optimitzar el servei de transport dins el municipi, millorar l’eficiència i reduir la contaminació del transport de mercaderies.

10. Mantenir i ampliar la xarxa de comerç local.

11. Fomentar la memòria històrica amb rutes turístiques junt amb la col·laboració d’altres municipis veïns i la Generalitat.

12. Promocionar el turisme d’immersió mitjançant un projecte d’instal·lació de biòtops artificials marins.

13. Aprofitar planificadament l’espai del Castell com a punt insígnia del municipi on organitzar esdeveniments multidisciplinaris en l’àmbit turístic.

14. Crear un espai a la platja, degudament delimitat, per poder anar amb els gossos. Això beneficiaria a gran part de la ciutadania del municipi, donat que, molta gent té animal de companyia i el turisme cada cop més viatja amb els seus animals domèstics.

15. Parlar amb la xarxa empresarial, comercial i industrial per mirar de canviar a un model de treball més conciliador i flexible quant a horaris laborals. S’ha demostrat que es guanya en eficiència  i rendiment. Volem un nou model de treball més  raonable, més conciliador amb la vida laboral i compromès amb la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
ES CA